Zhou Artsenpraktijk voor Acupunctuur
Lid NAAV
Lid NAAV
acupunctuurarts
Drs. Mw. W. Zhou is in Beijing (China) geboren. In 1982 is zij afgestudeerd aan de Tianjin Medical University. Na enkele jaren gewerkt te hebben bij de afdeling Chinese en Westerse gecombineerde geneeskunde van het Academisch Ziekenhuis te Tianjin, werd ze uitgenodigd door de Universiteit van Utrecht om als artsonderzoeker en consultatieve acupuncturist te werken in het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Sommige van haar internationaal gepubliceerde onderzoeken zijn op het gebied van Chinese medicijnen (zie referenties hieronder).Tijdens haar werkzaamheden in het AZU (tegenwoordig UMCU) studeerde zij tevens reguliere geneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Utrecht.  

Vlak na het behalen van haar Nederlandse artsendiploma,  werd zij opgenomen als lid van de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV). Na enkele jaren als acupunctuurarts bij andere praktijken te hebben gewerkt, vestigde zij in 1994 haar eigen praktijk voor acupunctuur en Chinese fytotherapie (=Chinese kruiden therapie) in Utrecht.

In 2008 is haar praktijk verhuisd naar de Bilt. Sindsdien werkt zij flexibel en behandelt zij haar patiënten vaak aan het einde van de dag en rond lunch pauze. Daarom hoeven mensen niet meer een dag vrij te nemen voor de behandelingen.


Referenties:

  1. Zhou W, Ruigrok TJ. Protective effect of danshen during myocardial ischemia and reperfusion: an isolated rat heart study. Am J Chin Med. 1990;18(1-2):19-24.
  2. Kieft H, Hoepelman AI, Zhou W, Rozenberg-Arska M, Struyvenberg A, Verhoef J. The sepsis syndrome in a Dutch university hospital. Clinical observations. Arch Intern Med. 1993 Oct 11;153(19):2241-7.


Homeover onze praktijkacupunctuurartsindicaties en behandelingpatiënteninfocontact